Afmelden? Graag via 06-16468469info@studeerlokaal.nlGebr. van Doornelaan 124, 5961 BR Horst

Studeerlokaal - Meer dan alleen huiswerk maken - Studiebegeleiding

Onze visie

De leerlingen worden bij het Studeerlokaal getraind in het aanbrengen van structuur en het onder de knie krijgen van vaardigheden die ze nodig hebben om hun leer- en maakwerk te volbrengen. We leren ze nieuwe studeertechnieken aan die ze in de toekomst zelfstandig kunnen gaan toepassen.

Het streven van het Studeerlokaal is om de leerling te begeleiden richting een verantwoorde terugkeer naar het zelfstandig studeren in de thuissituatie. Elke leerling volgt hierin zijn/haar eigen traject en eigen tempo. Er wordt gekeken naar de individuele kenmerken van de persoon en op basis daarvan wordt een traject aangegaan. We proberen het steuntje in de rug te zijn dat een leerling tijdelijk nodig kan hebben om de studievaardigheden onder de knie te krijgen, zodat de leerling vervolgens weer zelfstandig verder kan met studeren in de thuissituatie.

Het Studeerlokaal is bedoeld voor scholieren/leerlingen die

  • Het moeilijk vinden om na schooltijd gestructureerd met het huiswerk aan de gang te gaan
  • Niet goed weten hoe ze effectief kunnen leren voor een proefwerk
  • Moeite hebben met het plannen van het huiswerk
  • Betere cijfers willen halen
  • Onzeker zijn over hun prestaties
  • Weinig gemotiveerd zijn voor school en disciplineproblemen hebben

Bij het Studeerlokaal werken de leerlingen na/onder schooltijd onder professionele begeleiding aan hun huiswerk. Ze verbeteren hun studievaardigheden, leren beter plannen en worden sterker in hun zwakke vakken. Dat is niet alleen nu een voordeel, maar voorkomt ook problemen later tijdens een vervolgstudie.