Diensten

img-service

STUDEERLOKAAL

Het Studeerlokaal biedt leerlingen de tijd en de ruimte voor het maken van zijn of haar huiswerk, aansluitend aan de lessen op school. De leerlingen worden getraind in het aanbrengen van structuur en het onder de knie krijgen van vaardigheden die ze nodig hebben om hun leer – en maakwerk te volbrengen.

Hierbij wordt o.a. aandacht besteed aan we de volgende activiteiten: agenda-raadpleging, plannen, prioriteren, begrijpelijk lezen, terugblikken en samenvatten etc.
De leerlingen, gaan ieder met hun eigen programma van start, in een klassikale setting van maximaal 20 leerlingen. Ze worden hierin begeleid door 2 vaste begeleiders per dagdeel.

Zij ondersteunen met de planning, evalueren de stand van zaken met de leerling, helpen bij vragen en overhoren desgewenst de leerling.

img-service

STUDEERLOKAAL+

Wij bieden binnen het Dendron College gespecialiseerde studiebegeleiding voor leerlingen die meer gebaat zijn bij gespecialiseerde studiebegeleiding. Hier is meer ruimte en aandacht voor de specifieke behoefte van de leerling. Binnen de +groep werken we naast de ondersteuning bij het huiswerk en de studievaardigheden ook aan een stukje bewustwording. Zodat de leerling ook weet waarom een bepaalde techniek of methode voor hem/haar werkt.

In het Studeerlokaal+ worden maximaal 8 leerlingen begeleid. Door de groepsgrootte is er meer individuele aandacht mogelijk. Er staat 1 vaste begeleider voor de groep die affiniteit heeft met deze doelgroep.

Op dit moment draait de +groep alleen op de maandag, dinsdag en de donderdag.

img-service

TOETSWEEK ABONNEMENT

U kunt uw zoon/dochter apart aanmelden voor ons Toetsweekabonnement. Hierbij wordt de mogelijkheid geboden om de dag voorafgaand aan de toetsweek en elke dag tijdens de Toetsweek gebruik te maken van de diensten van het Studeerlokaal. Tijdens een toetsweekabonnement wordt er extra aandacht besteed aan de komende toetsen en geoefend om hier goede resultaten voor te boeken.
Aanmelden dient minimaal 2 weken voorafgaand aan de start van de toetsweek te hebben plaats gevonden.

img-service

INDIVIDUELE COACHING

Het Studeerlokaal biedt tevens de mogelijkheid om individuele coaching te ontvangen naar behoefte of voor een specifieke hulpvraag.
Het doel is om in deze sessies duidelijk te krijgen tegen welke problemen de leerling aanloopt en een goede basis te creëren om daarna in de reguliere of +groep verder te kunnen.

Je moet hierbij denken aan 3 tot 4 bijeenkomsten van één lesuur met een coach die samen met jou een plan van aanpak opstelt en helder krijgt welke stappen er gezet moet worden.